Nieuwsberichten

Hier kunt u ons laatste nieuws vinden.

Zwart-Logo-Hof-Detharding
Afbeelding1

Hadewych 2023

Nieuwe jaargang is binnen. 

We hebben weer een goeie wijn in de fles zitten! Deze in rvs gerijpte droge witte, is zonder toevoegingen in de fles gekomen. Niks meer aan doen, was onze reactie, tijdens de proeverij in april. 

Zie het toen opgenomen filmpje hieronder!

–Link naar Facebook–

Toen, deze week, de  wijn binnenkwam en wij met het hele team, de wijn opnieuw aan het proeven waren, kwamen onze reacties:

Wow, Zó, die blijft lekker hangen, wat een lekkere volle smaak, ……. Je mist wat als je deze wijn niet hebt geproefd!! 

Via een kenner kwam het volgende: een mooi gebalanceerde fruitige wijn-heerlijk fris-echte zomerwijn- “wijn die gewoon klopt!”

En dan de kosten? € 15,00 per fles. Dat is een koopje voor zo’n fantastische mooie Nederlandse wijn.

Waar te koop?

Bij ons te koop in de wijngaard, op de dinsdagen en als de vlag uithangt. Verder natuurlijk bij de bekende contactadressen en via internet https://doktermaler.com

Laten we daar maar op proosten 🥂

En dat kump uut het Achterhoekse Harreveld

Eind augustus komt de witte Hadewych Prestige binnen. Die ligt nog even uit te rusten in een eiken barique. 

Onze jubileum wijn!!

De actuele verkoopprijzen m.i.v. 22 februari 2024

Het is mooi om bekend te maken dat Odilia Brut 2021 weer volop te koop en te leveren is, in onze wijngaard of via het bekende verkoopadres: www.doktermaler.com. 

Het is weer een heerlijke en prachtige Achterhoekse Sekt geworden die staat te wachten om de glazen feestelijk te vullen.

U betaald daarvoor € 29,50 per fles. 

 

Goud voor onze witte wijn.

Onze Hadewych Prestige 2022 is een droge witte wijn en heeft het predikaat goud ontvangen op de wijnkeuring van de Lage Landen in 2023.

De wijn is gemaakt van de Souvignier Gris druif, die vol gerijpt zijn en met de hand zorgvuldig geselecteerd.

Wijnmaker Stan Beurskens heeft de druiven na de vergisting 6 maanden laten rijpen op een Frans eiken vat van hoge kwaliteit. De wijn heeft een volfruitige smaak, met tonen van witte perzik en abrikoos en heeft een bloemige afdronk. Alles mooi in balans met lichte houttonen.

Deze heerlijke witte wijn liggen weer klaar om verkocht te worden. Dat kan per fles, die € 19,50 kost. 

 

Op dinsdag van 10.00 tot 14.00 zijn we deze weken meestal op de wijngaard aanwezig. 

Dan bent u van harte welkom.

Scherm­afbeelding 2024-02-11 om 12.44.11

2024 Veranderingen en het Jubileumjaar in onze wijngaard

Het biologisch en duurzaam werken gaat ons steeds beter af na de stappen die we in het verleden en zeker vorig jaar weer gezet hebben. We hebben een goed jaar achter de rug in de wijngaard met een mooie groei en bloei waardoor de opbrengst in kwaliteit en kwantiteit grootse vormen heeft aangenomen. We hadden dan ook een geweldig oogstjaar in 2023. Inmiddels zijn we weer aan het snoeien en ook dat staat in het teken van de plant gezond houden en daardoor hanteren we vanaf nu de “zachte snoei”. Dat is een manier van snoeien waarbij we goed in de gaten houden hoe de sapstromen in de stok naar de kop lopen en ook al kijken naar de snoei van het volgend seizoen. Inmiddels is de wijngaard weer volwassen geworden en dat komt omdat de jonge aanplant na drie jaar weer volledig meedoet in het gehele proces. 

Binnen ons team heeft Hans Manschot een stapje teruggedaan in de organisatie. Hij is nu een zeer waardevolle vrijwilliger geworden en heeft de organisatorische leiding overgedragen aan Roel Kruip die het klappen van de zweep inmiddels kent. Als team gaan we gewoon gezellig met elkaar verder, waarbij we wel hulp inroepen van een vaste groep vrijwilligers die voor ons klaar staan als het werkaanbod hoog is.

2024 zal ook in het teken staan van het twintig jarig jubileum van onze wijngaard. Als datum hebben we daarvoor Zondag 1 september 2024 gereserveerd. Voorste gedeelte van de dag wordt een soort open huis, waarna we in de namiddag onze uitgenodigde gasten verwelkomen. Of we dan nog onze gouden Hadewych 2022 op voorraad hebben is de vraag maar de twee nieuwe Hadewych wijnen 2023 zullen volop aanwezig zijn. Als die weer gebotteld zijn laten we dat natuurlijk weten via de social mediakanalen.

Wij als team gaan weer lekker aan dit jaar beginnen en hopen eind oktober weer met een mooie oogst voor de dag te komen.

We wensen iedereen een prachtige zomer.

Scherm­afbeelding 2024-02-11 om 12.42.36

15 November 2023

Een mooie datum om bekend te maken dat Odilia Brut 2021 weer volop te koop en te leveren is, in onze wijngaard of via het bekende verkoopadres: www.doktermaler.com. 

Het is weer een heerlijke en prachtige Achterhoekse Sekt geworden die staat te wachten om tijdens de komende feestdagen de glazen te vullen.

 U betaald daarvoor € 29,50 per fles. Op dinsdag van 10.00 tot 14.00 zijn we deze weken op de wijngaard aanwezig. 

Dan bent u van harte welkom.

 

September 2023

Goud voor onze witte wijn.

Onze Hadewych Prestige 2022 is een droge witte wijn en heeft het predikaat goud ontvangen op de wijnkeuring van de Lage Landen in 2023.

De uitreiking van deze gouden erkenning vond plaats op zondag 10 september in Kasteel Amerongen.

Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.

 

Onze gouden wijn wordt vanaf heden ook geschonken in Grand Café Hendrixen en de wijnbar Reserva in Doetinchem.

We hebben ook een verkooppunt in Lichtenvoorde gevonden bij slijterij De Heerlyckheid, waar tevens de Odilia Brut verkocht wordt. 

Juni 2023

Het 1e halfjaar zit erop in de wijngaard. Een goed vochtig voorjaar met een warme droge afsluiting in juni. 

De planten staan er goed bij en ook de jonkies in het 1e veld beginnen aan hun volwassenheid te wennen. Om de jonge planten te verwennen hebben we daar een z.g. druppelsysteem aangelegd wat uitstekend functioneert. Wat ook goed functioneert is de komst van “vrijwilliger” Roel Kruip die zich in een korte tijd heeft ontpopt als fijne collega, en onze steun en toeverlaat. 

We hebben veel vertrouwen in de groei en bloei van de druiven die weer gaan zorgen voor een mooie oogst. Met ons team zetten we ons daar met veel plezier, volop voor in. 

Nieuwe oogst 

De Hadewych prestige 2022 is een droge witte wijn.                                            

De wijn is gemaakt van Souvignier Gris druiven, die vol gerijpt zijn en met de hand zorgvuldig geselecteerd.

Wijnmaker Stan Beurskens heeft de druiven na de vergisting 6 maanden laten rijpen op een Frans eiken vat van hoge kwaliteit. De wijn heeft een volfruitige smaak, met tonen van witte perzik en abrikoos en heeft een bloemige afdronk. Alles mooi in balans met lichte houttonen.

De Hadewych Prestige 2022 past uitstekend bij gevogelte, vette vis, kip en lichte vleesgerechten.

Deze heerlijke witte wijn liggen weer klaar om verkocht te worden. Dat kan per fles, die € 17,50 kost. We verkopen aan de wijngaard waar we meestal op dinsdag en donderdagmorgen zijn.                                                                    

Hangt de Achterhoekse vlag aan de poort dan zijn wij er ook. U bent dan welkom. 

Schermafbeelding 2023-06-23 om 12.57.07 2

2023 Wat gaat dit jaar brengen?

IMG_6886

Om in onze wijngaard biologisch en duurzaam aan het werk te gaan, was achteraf niet zo’n hele grote stap, en dat komt omdat we binnen ons team daar al met regelmaat op gewezen werden.

Wat bewerking van de wijngaard betreft gaat daar wat meer werktijd inzitten. De ondergrond krijgt meer aandacht, en de bloei en groei ook. Zodoende een andere manier van begeleiding tijdens die periode. Het blad dunnen en toppen van de planten zijn wat belangrijker geworden. Ook de droogte van vorig jaar heeft ons wat extra werk bezorgd, maar gelukkig op het nippertje genoeg vocht kunnen geven om verder te kunnen met een gezonde groei. De oogst was dan ook prima en van een zeer goede kwaliteit.

Inmiddels zijn we aan het snoeien en ook dat staat in het teken van de plant gezond houden en daardoor hanteren we vanaf nu de “zachtesnoei”. Dat is een manier van snoeien waarbij we goed in de gaten houden hoe de sapstromen in de stok naar de kop lopen en ook al kijken naar de snoei van het volgend seizoen. Een precies werkje waarmee we goed geholpen worden door onze Wijnboer Hans en Petra maar ook de nu al gewaardeerde nieuwe vrijwilliger Roel Kruip, die zich de materie van het doen en laten in de wijngaard snel meester maakt. Het snoeihout maken we zo klein mogelijk om het weer als compost terug te laten keren in de wijngaard.

We hebben nog steeds te maken met een “halve” wijngaard waardoor de kwantiteit van de oogst gehalveerd is. Dat was vorig jaar ook al zo waardoor we wel de “zilveren” Hadewych Prestige 2020 konden presenteren maar in een te klein aantal flessen. Eind van het jaar waren we dan ook leeg verkocht, m.u.v. de super lekkere Odilia Brut, die tot op heden nog te koop is.

De oogst van 2022 is nog aan het rijpen op hout en we hopen die omstreeks augustus te kunnen bottelen. Zolang moeten we het doen met de Odilia Brut waarvan een nieuwe jaargang 2021 in aankomst is.

unnamed

Jaarafsluiting 2022

Een prachtig oogstjaar ligt achter ons. Wat een heerlijke lente en zomer hebben we gehad. Goed voor het innerlijke, en de buitenkant van de mens maar ook voor de druifjes aan onze stokken.

Op 27 oktober hebben wij met een stel enthousiaste plukkers de druiven geoogst. Nieuw dit jaar was, dat we alle trossen in een organza zakje hebben gedaan om ze te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Hierbij moet je denken aan wespen, vogels en een Japans fruitvliegje. Dat is goed gelukt, en daardoor hebben we een schone oogst met prachtige getallen kunnen afleveren bij onze wijnmaker Stan Beurskens, uit Vijlen in Zuid – Limburg.

We zijn ook blij met Roel Kruip, die ons vrijwilligers-team is komen versterken. Roel heeft al bewezen van alle markten thuis te zijn, wat ongetwijfeld met zijn zakelijk achtergrond te maken heeft. Inmiddels zijn we met zijn 8ten lekker bezig in onze Wijngaard.

Doordat we 2 jaar geleden onze wijngaard heringericht hebben, is er dit jaar geen nieuwe oogst in de fles. De voorraad van de vorige jaargangen zijn ook zo goed als op, maar voor de feestdagen hebben we zeker nog de overheerlijke frisse Odilia Brut.

Een ongelofelijk heerlijk sprankelende feestwijn, die in onze wijngaard (nog) te koop is.

Als de Achterhoekse vlag uithangt, en dat is meestal op de dinsdag en de donderdag tot 13.00 uur, bent u van harte welkom om deze wijn aan te schaffen. Voor zo’n fles betaalt u ons dan € 24,75. Dit is dan ook de enigste wijn die we voorlopig, en tot nader bericht, kunnen leveren.  

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een goede gezondheid, en hopen dat we in het nieuwe jaar 2023 wat meer positiviteit zullen tegenkomen.

Namens Team Hof Detharding.

Wijnkeuring van de Lage Landen 2022, de uitslagen

De medailles en ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022 zijn zondag 11 september uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kasteel Amerongen. Wijnprofessional en presentatrice Janna Rijpma maakte bekend dat de ereprijs voor ‘Beste Wijngaardenier van de Wijnkeuring’ dit jaar gaat naar Wijngaard Hof van Twente, Betuws Wijndomein en Wijngaard Hesselink.

Vele prijzen zijn er gegaan naar collega’s van ons door het hele land maar wij vielen ook in de prijzen met een:

Zilveren Medaille 

En die zilveren medaille, in de categorie witte wijnen, van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022 is gegaan naar: 

Domein Hof Detharding Hadewych Prestige (2020, Wijn Wit)

 

Juli 2022

Het voelt als een weelde om nu in onze wijngaard te mogen werken of er op bezoek te komen. 2 prachtige druivenvelden, de één met een gevorderde aanplant, de ander is een veld met 2 jarige beplanting. Beide zien er gezond uit, en de wat oudere struiken beloven ons nu al een mooie oogst. De “jonkies” mogen zich volgend jaar gaan bewijzen. Door de reconstructie die we vorig jaar hebben doorgevoerd, is onze witte Hadewych Prestige 2020 beperkt te leveren dit jaar. Met de Odilia Brut 2017 samen, zullen we het dit jaar moeten uitzingen. 

Ook de tuin met de prachtige vijvers en uitbundige aanplant maakt het, dat we ons hier in een paradijs wanen. 

 

Over het algemeen zijn we op dinsdag en donderdag aan het werk, en als de Achterhoekse vlag uithangt  bent u welkom. Enkele enthousiaste viervoeters zullen u dan op hun eigen wijze begroeten. 

Het jaar 2022 is gestart.

We zijn dit jaar weer actief begonnen, met ons team in onze mooie wijngaard.
Het ligt er op dit moment weer fantastisch bij en we verheugen ons op een gezonde bloei periode.
We hebben de koppen ook bij elkaar gestoken en besloten om in onze wijngaard biologisch en duurzaam te werk te gaan.
De biologische wijnbouw richt zich op het versterken van de natuurlijke weerstand van de planten. Daar worden ons allerlei manieren voor aangedragen en we zullen daar zeker gebruik van maken. 

Het resultaat van de bloeiperiode 2020 hebben we nu in de fles zitten, genaamd: Hadewych Prestige 2020.


Deze wijn is vanaf nu, (april 2022) te koop voor € 17,50 per fles, in onze wijngaard of bij de voor u bekende adressen.

Deze wijn is na vergisting nog negen maanden gerijpt op een Frans eiken barriquevat van de beste kwaliteit. 

De Hadewych prestige 2020 is een volle witte frisse wijn die ook uiterst geschikt is voor de koele avonden. Hout, een vleugje vanille, rijp fruit en lychees. De wijn heeft een mooie lange afdronk.

 

Het jaar 2021 zit erop.

We kijken er tevreden op terug en hebben er een kwalitatief redelijk goede oogst aan overgehouden die we op donderdag 7 oktober met een grote en enthousiaste groep hebben binnen gehaald.
Wat samenkomsten betreft, was dit het hoogtepunt van het jaar want door de Corona perikelen hebben we geen openbare evenementen op de wijngaard kunnen ontplooien.
Omdat we in 2020 onze wijngaard ingrijpend hebben veranderd was de opbrengst dit jaar, de helft minder van wat we gewend zijn. Intussen hebben we weer jonge aanplant van de souvigner gris druif, en die hopen we in 2023 weer te kunnen oogsten.

2021 ONZE WIJNEN IN DE PRIJZEN!

Wijnkeuring van de lage landen.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in kasteel Amerongen hebben we een ereprijs gekregen voor de beste Nederlandse witte wijn 2021.
Hof Detharding Harreveld scoort goud, zilver en brons!
Mooi resultaat voor onze wijngaard en de Achterhoek.

Goud voor Hadewych 2019

Zilver voor Odilia 2017

Brons voor Hadewych Prestige 2019

Onze Brut aanbieding. 

Onze wijngaard is duurzaam en ambachtelijk. We werken met veel aandacht met ons team aan de verzorging van onze wijnstokken gedurende het hele seizoen, niet met als doel om zoveel mogelijk wijn te maken, maar om de hoogste kwaliteit te bereiken. Daarom hebben we ook gekozen voor de beste wijnmaker van Nederland, Stan Beurskens uit Vijlen, Limburg, die voor ons met veel deskundigheid en zorg onze wijnen maakt.
Bij de wijnkeuring der Lage landen 2021, hebben de internationale keurmeesters, onze witte mousserende wijn uit 2017 beloond met een zilveren eremedaille. Deze droge, volfruitige wijn is gemaakt volgens de “méthode traditionelle”.
De wijn is enige jaren op fles gerijpt en is nu uitstekend op dronk.

Daarom bieden wij die wijn, Odilia Brut genaamd, nu aan. Het is het juiste moment!
De voorraad is beperkt, dus op is op. 
We leveren de mousserende wijn ook in geschenkverpakking van één of twee flessen.

De verkoopprijzen zijn:
Per fles 75 cl € 24,95
Per doos van 6 flessen € 124,75
Bij meerdere dozen maken we graag een speciale aanbieding.
Zouden jullie willen bestellen: stuur dan een mail naar info@detharding.nl
Wij zullen voor een spoedige afwikkeling zorgen.

×
×

Winkelmand